tiistai 17. marraskuuta 2009

Implikaatioita

Jos

visuaalinen runous + hintalappu = kuvataide

niin onko

kuvataide – hintalappu = visuaalinen runous

tai

kuvataide – visuaalinen runous = hintalappu

5 kommenttia:

 1. Kiitos, maunokoivistolaiset jatkavat:

  hyvä taide = jotain sanottavaa + kyky sanoa se

  TÄTEN

  jotain sanottavaa = hyvä taide - kyky sanoa se

  JA

  kyky sanoa se = hyvä taide - jotain sanottava

  VastaaPoista
 2. Jos

  video + museo = videotaide

  niin onko

  videotaide - museo = videorunous

  tai

  videorunous + museo = videotaide

  VastaaPoista
 3. Kake:

  Kiitos kommentista ja pätevästä hyvän taiteen määritelmästä. Epädemarina mä tosin ehkä huomioisin yhtälössä myös sen, että hyvään taiteeseen liittyy aina jokin mystinen, määrittelemätön elementti, jolloin yhtälö muuttuisi muotoon

  hyvä taide = jotain sanottavaa + kyky sanoa se + mysteeri

  Nykyrunoudessa ja -taiteessa mysteerin osuus on luullakseni melko suuri.

  VastaaPoista
 4. Jani:

  Mä tuossa eilen mietiskelin sitä jossain esillä ollutta videorunouden ja runovideoiden välistä erottelua ja ajattelin, että se jättää oikeastaan aika avoimeksi suhteen videotaiteeseen. Miten sä itse koet, onko esim. tekstiä hyödyntävän videotaiteen ja videorunouden välille vedettävissä rajaviiva?

  VastaaPoista
 5. Marko:

  Viivaa ei sinällään ole vedettävissä. Olen itsekin asiaa pohtinut ja monesti kysynyt monesta videotaideteoksesta, että miksi tuo ei voi olla videorunoutta. Luulen, että kysymys on vain määrittelystä ja sen tarpeessa, mutta myös siitä, että videotaide ei lähtökohtaisesti välttämättä ole runoutta. Videotaiteen pelisäännöt poikkeavat videorunouden vastaavista. Tai ainakin tulevat poikkeamaan, kunhan videorunous löytää varsinaisen muotonsa.
  Eli viiva on yhtä hutera kuin visuaalisen runouden ja kuvataiteen välillä. Määrittelyssä on usein kyse lähtökohdista ja niiden asetamista mahdollisuuksista.

  On paljon videotaidetta, joka ei voi olla videorunoutta ja on hyvin paljon videorunoutta, joka ei voi olla videorunoutta.

  VastaaPoista